Версия 0.8.0 (Ares)

В предходната публикация беше анонсирана системата за обратно връщане на резултати от консуматора към издателя на НМДД – Арес. Разбира се, софтуера на издателя трябва да знае към кой лабораторен сървър да се обърне за дадено НМДД. Това е и причината за обновлението което направихме в Аренал сървъра със версия 0.8.0 (ще бъде разгърната на продукционния сървър в Неделя, 24 юли). API на Аренал е обновен с нова функция:

Ares Arenal API

Новата функция осигурява информация за това, къде е консумирано дадено НМДД, т.е. в коя лаборатория се изпълнява. Част от тази информация е и базовия URL на Арес сървъра на лабораторията, към който трябва да се обърне приложението за да получи  резултатите. Автентикацията е чрез токен на самото НМДД, както и при операция GET на /cards/{id}. Както е видно, новата функция е налична с GET на /cards/{id}/provider.

Променен е и regex pattern-а за осигурителен номер на гражданин на страна-членка на ЕС, като е оставено единствено ограничението да е между 5 и 20 какви да е не-празни символа („^\\S{5,20}$“).

Досегашните API функции са в непроменен вид, т.е. всичко ще работи както е работило досега. Клиентската библиотека остава работеща и е съвместима с новата версия. Разбира се, за нея също се подготвя нова версия, която ще ползва новата функция, както и ще прави извикването към Ares сървърите.